top of page

Att människan levde och Maria Larssons eviga ögonblick

Boken Att människan levde av Agneta Ulfsäter-Troell, utgiven av PQR-kultur (ett åländskt förlag) 2007, finns att köpa på Bokbörsen och som ljudbok, utgiven 2008 av förlaget Tundell Salmson studio, på bland annat Bokus.

Filmen Maria Larssons eviga ögonblick av Jan Troell, 2008, med Maria Heiskanen som Maria och Mikael Persbrandt som hennes man finns att köpa som DVD på Bokbörsen/film och att hyra på www.sfanytime.com.

I filmen är det inte längre Göteborg med hamn som Maria med sin familj lever och bor i utan det är Malmö och bokens fotograf har blivit en inflyttad dansk fotograf.

I filmen syns hur god hand med hästar Persbrandt har precis som Marias man i verkligheten var duktig med djur, i motsats till hur han var mot sina barn och Maria när han kom hem trött efter en lång slitsam arbetsdag, eller hade blivit full efter att ha blivit bjuden på sprit av arbetskamrater eller vänner. Själv gjorde han aldrig av med pengar på sprit.

Senaste inlägg

Visa alla

Mer om Södersjukhusets arkitektur

Finlandsvenske författaren Sören G. Lindgren skriver i sitt reportage En natt på Södersjukhuset hypertexter.se/SOES.htm att han blev intresserad av Södersjukhusets historia efter ett akutbesök 2020 på

Comentarios


bottom of page